Brusselstraat 368 Dilbeek

FSMA 0598904625

Brusselstraat 368 Dilbeek

25 FEB.

Zona cu emisii reduse – LEZ

by Andrei Iulian Ghinescu

În Belgia, zonele de mediu se numesc LEZ, o prescurtare pentru Zonele cu emisii reduse. Semnele indică începutul și sfârșitul unei zone de mediu LEZ.

Fiecare municipalitate sau regiune decide cu privire la introducerea unei LEZ pe teritoriul său și specifică limitele acesteia.

Cele din Belgia sunt urmatoarele la acest moment:

  • LEZ Anvers
  • LEZ Bruxelles
  • LEZ Ghent
  • LEZ Mechelen
  • LEZ Willebroek

Regulamentul se aplică, cu excepția celor menționate in paranteză (https://www.lez.brussels/en/content/exemptions), pentru următoarele vehicule; înmatriculate în Belgia sau în străinătate:

Mașini de pasageri

Autoutilitare ≤ 3,5 tone (categoria vehiculului N1 pe documentele de înmatriculare).

Autobuze și autocare

Vedeți unde vă încadrați in tabelele anexate!

Intrarea în LEZ va fi întotdeauna posibilă folosind un permis de trecere care asigură acces de maxim opt zile pe an și pe un vehicul, permisele putând fi achiziționate cu 35 de euro pe zi și pe vehicul! Permisul de o zi trebuie să fie cumpărat înainte de vizită. Este valabil doar pentru data (sau in data) pentru care a fost cumpărat, până la ora 6 dimineața zilei următoare!

In cazul celor înmatriculate in străinătate, pentru a intra in LEZ sau pentru a obține un permis de trecere, este necesara înregistrarea lor prealabilă, care se face gratuit, ea fiind valabilă timp de 3 ani, atât timp cât informațiile privind vehiculul nu se schimbă.

Înregistrarea va fi procesată automat, nu există nicio perioadă de procesare. După ce ați primit confirmarea înregistrării, puteți considera vehiculul ca fiind înmatriculat oficial.

Toate vehiculele înmatriculate în străinătate care intră în zona de emisii scăzute din Regiunea Bruxelles, fără a fi înregistrate în avans, pot primi o amendă de 150 euro (chiar dacă vehiculul îndeplinește criteriile de acces in LEZ). Orice transfer de informații incorecte în timpul solicitării de înregistrare este pasibil de o amendă de 25 de euro – rețineți că dacă formularul dumneavoastră de înregistrare conține o greșeală odată validată, puteți corecta această greșeală prin simpla reînregistrare a vehiculului. Noul formular îl va înlocui automat pe cel anterior!

Înregistrarea este controlată de camere inteligente ANPR (recunoașterea automată a plăcii de număr) care compară numărul de înregistrare al vehiculului cu baza de date centrală LEZ.

Atunci când sistemul observă absența înregistrării sau a unui permis zilnic, se aplică o amendă de până la 350 de euro în termen de 10 zile de la încălcare!

Atenție la … scutiri!

Acestea pot fi acordate sau nu!

© 2019 Asigurari in Belgia | Toate drepturile rezervate! | Website creat de : Cristina Asan