Brusselstraat 368 Dilbeek

FSMA 0598904625

Brusselstraat 368 Dilbeek

28 MAI

Pick-up schimbări în Belgia – guvernul flămând a decis…

by Andrei Iulian Ghinescu

Oricine cumpără un autovehicul tip pick-up pentru uz privat nu se va mai bucura în curând de avantajele fiscale care se aplică acestor tipuri de camioane ușoare.

Deoarece un pick-up este considerat un camion ușor, nu plătiți BIV, iar taxa anuală rutieră este de doar 150 de euro pe an, mai mică decât pentru o mașină mică de oraș, iar pe măsură ce pick-up-urile devin mai confortabile și se conduc aproape la fel de bine ca un autoturism, tot mai mulți oameni optează pentru un model atât de mare, din ce in ce mai mare, astfel că numărul lor s-a triplat în zece ani la 310.000, din care doar jumătate este folosit pentru uz profesional in baza declarațiilor proprietarilor …

În cazul în care aceleași pick-up-uri ar fi înregistrate ca autoturism, taxa ar fi peste 10.000 de euro și taxa anuală rutieră de la 3.000 la 4.000 de euro.
Vin însă reguli noi.

Toată lumea rămâne liberă să cumpere un pick-up, dar cei care doresc să se bucure de scutirile de impozite care se aplică unui camion ușor vor trebui să demonstreze că mașina este folosită în scopuri profesionale. Dacă nu, veți plăti taxa completă, care în Flandra se bazează actualmente pe emisiile de CO2 omologate, situație ce se va schimba, după cum am scris anterior, de la 1 ianuarie 2021.

Noua măsură, se va aplica numai celor care cumpără ca persoană privată de acum înainte. Oricine folosește astăzi acest regim fiscal favorabil îl va păstra pentru mașina actuală, situație care cu certitudine nu va dura prea mult, pentru aceeasi situație urmând să se aplice o singură regulă.

In ceea ce privește …regimul fiscal al acestor „utilaje”, vă recomand să citiți postarea lui Coroi Sergiu referitoare la acest subiect!

Sursa De Tijd

© 2019 Asigurari in Belgia | Toate drepturile rezervate! | Website creat de : Cristina Asan