Brusselstraat 368 Dilbeek

FSMA 0598904625

Brusselstraat 368 Dilbeek

Inmatriculari

INMATRICULARI

ACTE NECESARE PENTRU A INMATRICULA O MASINA IN BELGIA

Numarul national/tva

-Pentru a inmatricula in mod privat o masina in Belgia este obligatoriu ca numarul national sa fie activ, anexa 19 nu este suficienta. Pentru societati inmatricularea se va face in baza numarului de TVA .

Controlul tehnic (foaia roz)

– Unul din elementele importante pentru inmatricularea unui autovehicul in Belgia o reprezinta Foaia roz indiferent ca este vorba de un autovehicul nou sau second hand, inmatricularea se face in baza foii roz.

INMATRICULAREA AUTOVEHICULELOR ACHIZITIONATE DIN BELGIA

Autovehicule second-hand

In cele mai frecvente cazuri controlul tehnic este facut de catre vechiul proprietar. Daca insa achizitionati o masina fara controlul tehnic luati in calcul faptul ca va trebui sa inchiriati numere de garaj pentru a trece controlul tehnic si inplicit a intra in posesia foii roz.

Autovehicule noi

Daca achizitionati o masina noua metoda este una foarte simpla, vanzatorul (reprezentanta) va va elibera foaia roz, iar pana sa intrati in posesia placilor de inmatriculare mai este doar un pas.
Pentru autovehiculele noi sau care au mai fost inmatriculate in Belgia, inmatricularea se va face intr-o maniera foarte rapida, online de catre brokerul dvs.
Durata normala de eliberare a placii de inmatriculare de catre minister este de o zi.
Costul placii de inmatriculare este de 30 de euro, aceasta suma o veti achita curierului atunci cand va ajunge cu placa la adresa dvs.
Pentru solicitarea placii in mod expres veti achita o taxa in plus dar aveti avantajul ca veti primii placa in aceiasi zi, daca solicitarea a fost facuta pana la ora 12.00.

INMATRICULAREA AUTOVEHICULELOR IMPORTATE DIN ALTA TARA

Pentru a putea inmatricula in Belgia un autovehicul care a fost importat din alta tara, procesul este unul mai complex. Pe langa cartea de identitate emisa de statul Belgian trebuie sa aveti urmatoarele:
– Contract vanzare/cumparare;
– Cartea masinii cat si certificatul de inmatriculare(in original);
– Devamare (vezi detalii );
– Control tehnic.
Inmatricularea unui autovehicul importat se va face prin depunerea dosarului complet la unul din ghiseele ministerului. In acest caz nu se poate face inmatricularea online.

Costuri

Taxa de prima inmatriculare se calculeaza in functie de puterea masinii dar si de vechimea acesteia, odata cu taxa de inmatriculare veti fi nevoit sa achitati si taxa de rulaj.

Pentru a evita taxele suplimentare cat si o serie de neplaceri nu ezitati sa va grabiti atunci cand doriti sa va inmatriculati propria masina care este deja inmatriculata in Romania.

Asigurari in Belgia +32.487.33.70.47
© 2019 Asigurari in Belgia | Toate drepturile rezervate! | Website creat de : Cristina Asan